Cele mai populare stiluri de design

admin
admin Design 5 Min de Citit
5 Min de Citit

Vibrați la vederea unor piese de mobilier sculptate și vă aflați în căutarea simetriei perfecte în tot ceea ce vă înconjoară? Atunci, s-ar putea să fiți de tip tradițional. Pe măsură ce răsfoiți o revistă de amenajări interioare sau consultați site-uri de specialitate vă atașați de mai multe stiluri de design? S-ar putea să fiți eclectic!

Dar există întotdeauna loc pentru mai mult și mai bine, iar amestecarea stilurilor este una dintre cele mai puternice și mai înflăcărate tendințe în amenajări. Asta pentru că avem o dispoziție firească să evoluăm și să câștigăm noi cunoștințe. Asta fac și locuințele moderne, evoluează. În realitate, decoratorii amestecă elemente diferite din mai multe stiluri de decorare, deci este esențial să identificăm aspectele de bază ale fiecăruia. Doar din câteva rânduri și putem deja să ne dăm seama că unele dintre cele mai îndrăgite stiluri sunt, până acum, modern, contemporan, shabby-chic, tradițional și eclectic. Dar lista este mult mai lungă.

Stilul Modern
Modern este un termen larg de design, care se referă în mod obișnuit la o casă cu linii curate, clare, o paletă de culori simplă și utilizarea de materiale care pot include metal, sticlă și oțel. Designul modern folosește un aspect simplu în fiecare element, inclusiv în ceea ce privește mobilierul. Un cuvânt care este frecvent utilizat pentru a descrie stilul modern este elegant. Dacă înclinați spre acest stil trebuie să știți că modernul este sinonim cu ordinea, curățenia și lipsa accesoriilor și decorațiunilor excesive .

Stilul Modern Minimalist

Acest stil este o formă de extremă precizie în care nu este acceptat niciun exces și în care nu există fundaluri grele. Accentul se pune pe simplitate, culorile pot fi plictisitoare sau luminoase, dar în niciun caz stridente. Piese sunt de forme geometrice – pătrate, dreptunghiulare, rotunde – iar suprafețele sunt curate, fără decoruri și fără detalii. Stilul minimalist modern, după cum îi ilustrează și numele, se mândrește cu forme extrem de simplificate.

Stilul Contemporan
Acesta oferă mult mai multă căldură decât un interior ultra-modern, care uneori poate fi înțeles ca distant și inert. Un design estetic contemporan este despre cu totul alte opțiuni. O combinație de stiluri moderne și tradiționale, spațiile contemporane sunt confortabile și elegante. Cu toate acestea, contemporan reprezintă o categorie foarte largă de stiluri, unii considerând chiar că, spre deosebire de ”omologii” săi, nici măcar nu ar fi un stil de design determinat sau definitiv. Mai degrabă, termenul este folosit pentru a desemna, în funcție de context, tendințele de design ale unui anumit moment.

Stilul Clasic (Tradițional)
Este un stil rafinat, dezvoltat, bogat în detalii și ornamentații, care se găsesc atât în ​​structura pieselor de mobilier, corpurilor de iluminat, cât și în setări și aspecte. Mobilierul este de tip „muzeu”, sculptat sau cu detalii încrustate, decorat cu elemente florale, diverse laitmotive sau scene desprinse din legende. Clasicul este reprezentat prin lemn de culoare închisă, ordine, simetrie și echilibru, aspect armonios și coordonat, puncte focale (cum ar fi șeminee), culori și materiale naturale, țesături elegante. Nu există reguli când vine vorba de decorarea clasică! Simțiți-vă liberi să amestecați și să potriviți diferite stiluri de design pentru a crea un aspect eclectic, dar care să vă reflecte stilul personal.

Stilul Industrial
Acesta este un aspect care ne poartă înapoi în timp până la era industrială, punând accentul pe utilizarea liberală a oțelului expus cu elemente din lemn, frecvent completate de pereți din cărămidă expusă. Varianta modernă include în mod obișnuit accente de tonuri de cupru. În general, un decor industrial este adesea rustic și matur. Un punct notabil în această privință este că decorul industrial variază de la rustic la modern, de la liniile curate la cele robsute, de epocă, cu ornamentații elaborate.

Partajați acest Articol