Tatuajele au devenit un accesoriu la modă. Dacă în trecut le găseam doar pe corpul egiptenilor, marinarilor, deţinuţilor şi soldaţilor, astăzi sunt din ce în ce mai căutate şi în România. Iar moda se schimbă de la an. La convenţia naţională a tatuajelor, a venit şi germanul desemnat în Cartea Recordurilor ca având cele mai multe piercing-uri.
Linii, puncte sau mesaje scurte. Cei mai mulţi asta aleg atunci când îşi fac un tatuaj permanent. Dar posibilităţile sunt nelimitate, spun artiştii. Curaj să ai, să îndrăzneşti. Şi mai ales- motivaţia corectă.
Jack Dobrescu, artist tatuator: Trebuie să-şi dorească lucrul acesta pentru că un tatuaj îl ai pe viaţă. În primul rând să se gândească foarte bine, un model, o idee pe care artistul i-o pune pe o hartie şi dupa aceea pe piele. Deci trebuie gândit foarte bine înainte de a face pasul ăsta.
În timp ce unii cochetează cu ideea ani de zile, înainte să-şi ia inima-n dinţi, şi încep invariabil cu un tatuaj cât mai mic, sunt alţii care se acoperă cu artă pe piele. Pe trupul lui Rolf Buchholz spre exemplu, greu găseşti porţiuni ne-tatuate. Deţine recordul mondial pentru cele mai multe piercinguri răspândite pe întregul corp. 485, mai exact. Şi. nu regretă niciunul chiar dacă multe au fost realizate în zone sensibile.
ROLF BUCHHOLZ: Coarnele nu reprezintă nimic. Multe persoane cred că semăn cu diavolul, dar eu nu cred în el. Mereu sunt persoane care se uită, dar pe mine nu mă deranjează. Pot să ies afară fără nicio problemă, totul este ok.
100 de artişti locali şi internaţionali au venit în acest an la Bucureşti, la Convenţia naţională de tatuaje. Şi au avut toţi mult de lucru.
Şi artiştii noştri sunt din ce în ce mai buni. Cristian Zink stă în New York de aproape 20 de ani. Absolvent al liceului şi apoi al facultăţii de arte plastice, românul a plecat în America să găsească o galerie în care să îşi expună lucrările. Dar destinul l-a dus într-un salon de tatuaje. Iar acum are deja o listă cu clienţi fideli.
CRISTIAN ZINK, artist tatuator: În primul rand, ei au început de mai de mult şi normal că oamenii sunt mult mai deschişi. Preţurile la mine în shop încep de la 60 de dolari, care ar fi un tatuaj, o stea mică, o literă şi ajung până la mii de dolari.
Cei care au vrut să îşi facă un tatuaj nou în acest weekend au plătit între 700 de lei pentru un tatuaj simplu şi 2000 de euro pentru unul complex. Dar merită, spun toţi căci este totuşi o investiţie. pe viaţă.